Inloggen

Controle ziekenhuis 14-02-2011

Vanmorgen om 09.00 uur moesten wij ons melden bij de kraamafdeling voor een CTG. Rond 09.30 uur was alles aangesloten en kon de meting beginnen. De hartslag van de kleine was mooi constant, zo rond de 145. Wat wel heel opvallend was, dat ik met dezelfde tussenpozen spanning op de buik had staan. Dit was bij rust ongeveer 15 en dan zag je de spanning oplopen tot ongeveer 80 a 90.

Na de CTG hadden we om 09.50 uur een afspraak op de poli Verloskunde. We waren rond 10.50 uur eindelijk aan de beurt. De CTG zag er volgens de verloskundige goed uit en haar vielen de regelmatige harde buiken ook op. Mijn bloeddruk werd gemeten en deze was 138 - 90. Wederom is er een echo gemaakt en wederom helemaal goed; kindje heeft nog voldoende vruchtwater en het hartje klopte mooi. Na een inwendig onderzoek is de verloskundige in overleg gegaan met de gynaecoloog van dienst, mv van Heeswijk. Na terugkomst werd mij verteld dat ik bloed moest laten prikken en urine moest inleveren omdat mijn bloeddruk, vergeleken met de vorige keer, weer wat gestegen is. Ik kon hierna gewoon naar huis gaan en zou gebeld worden over de uitslag en over een plan van aanpak.

Vanmiddag werd ik gebeld: gelukkig zijn de waardes helemaal goed. Dit betekent dat ik vandaag niet opgenomen hoef te worden. Ik moet me nu donderdagmorgen om 07.00 uur melden op het ziekenhuis voor een CTG en dan word ik ingeleid. Ze willen niet langer wachten omdat mijn vorige bevalling erg moeizaam was en uiteindelijk is geëindigd in een keizersnede met complicaties naderhand. Dit willen ze deze keer voorkomen door in elke fase van de bevalling goed te observeren en zo nodig snel actie te ondernemen. Het plan is dus eerst een CTG, hierna de vliezen breken en daarna indien nodig aan het infuus. Wil het breken van de vliezen niet lukken dan wordt het ook deze keer weer een keizersnede.