Inloggen

Weer thuis

Donderdagmiddag(17-02-2011) om 13.45 uur zijn Rozemarijn en Esmée weer thuis gekomen.

Woensdag is het infuus en de cathether bij Rozemarijn verwijderd. Hierdoor had Rozemarijn weer wat meer bewegingsvrijheid en kon ze haar eerste stappen buiten het bed zetten. De eerste stap was een kleine stap naar een stoel om vervolgens daarop te zitten. Wat viel dat tegen om uit bed te zijn. Omdat de catheter verwijderd was moest er wel een wandeling naar het toilet worden gemaakt. Maar beetje bij beetje ging dit beter. Donderdagochtend heeft Rozemarijn zelfs gedoucht, wel onder begeleiding van de verpleegkundige natuurlijk. In totaal heeft ze 3 zakken met bloed gekregen en is haar HB bij ontslag 3.9, Ze zat altijd op 8.5/9, dus er is nog een lange weg te gaan, voordat ze zich weer helemaal fit en lekker voelt.

Rozemarijn heeft die donderdag aangegeven graag naar huis te willen. In het ziekenhuis vind je ook geen rust. Ze lag met 2 andere vrouwen op een kamer. Als de ene baby niet huilt dan huilt de andere wel! Rozemarijn was er woensdagnacht danook helemaal klaar mee en donderdagochtend na het gesprek met de verloskundige mocht ze naar huis. Van de klachten die er nu nog zijn (moe/slap, hechtingen en flinke aambeien), kun je ook lekker in je eigen huis (bed) herstellen, dus snel op naar huis.

Helaas was de wandeling in de rolstoel en de autorit naar huis geen pretje. Dus bij thuiskomst als eerste de mooi versierde tuin bekeken en toen snel op naar bed! Pff wat een krachtinspanning om de trap op te komen. Maar gelukkig zijn we nu weer met zijn viertjes thuis. Nu kan Femke ook meer tijd met haar zusje doorbrengen. Het gaat heel goed; Femke heeft Esmée al meerdere keren de fles gedaan en helpt ook heel goed bij het in bad doen. Zodra Esmée huilt staat Femke al klaar met de speen en kusjes om haar zusje te troosten. Heel schattig. Ze is een echte trotse grote zus!

De eerste nacht was erg onrustig. Esmée heeft zich vaak laten horen, maar het is voor haar natuurlijk ook even wennen. Voor ons was de voeding ook heel erg wennen. Van Femke wisten we nog dat we elke 3 uur een voeding moesten geven, nu hebben ze dat veranderd. Er wordt nu gevoed op verzoek, dat wil zeggen dat zodra de kleine vraagt om een voeding dat je dit ook geeft ongeacht hoeveel tijd er tussen de voedingen zitten. Er kan dus ook 1 1/2, 2 of 4 uur tussen zitten, dat maakt niet uit. Vraagt de kleine meerdere malen achter elkaar binnen 1 1/2 uur nieuwe voeding dan verhoog je de hoeveelheid in de fles met 30cc.

Vrijdags is Esmée voor het eerst in de Tummy Tub geweest, ook hier heeft Femke weer goed mee geholpen. De hielprik vond Esmée geen pretje, maar wat moet dat moet. Ook kwam de verloskundige nog even langs. Rozemarijn probeert zich al wat meer te bewegen buiten het bed. Helaas gaat dit door moeheid, de aambeien en de hechtingen zeer moeizaam.

Maar zaterdag is het gelukt om onder begeleiding te douchen en is ze zelfs 's avonds even beneden geweest voor het eten. Alleen het zitten op een stoel is erg pijnlijk. Ze was met 20 minuten ook weer boven. Bjorn heeft Esmée voor het eerst in bad gedaan, wederom met de hulp van Femke. Het werd een mooi waterballet in de slaapkamer. De nachten gaan gelukkig al wat beter. Esmée begint volgens ons al wat te wennen aan haar nieuwe leventje in huis.

Zondag heeft Rozemarijn zichzelf alleen kunnen douchen zonder hulp. Hierna heeft ze Esmée ook nog gewassen en in bad gedaan. Dit was voor haar weer genoeg inspanning voor die morgen. Het is voor haar goed om uit bed te gaan, alleen wel erg vermoeiend. Verder is de zondag rustig verlopen.