Inloggen

38 weken en 1 dag

Vandaag zijn we alweer 38 weken en 1 dag zwanger. Wat vliegt de zwangerschap voorbij. Dat zal wel komen omdat je er al eentje hebt lopen. Femke is reuzeblij met de baby bij mama in de buik. Hopelijk blijft dat ook zo als de baby geboren is. We hebben haar er al een beetje op voorbereid dat baby-tjes veel huilen en veel aandacht nodig hebben. Haar reactie hierop was dat Femke wil helpen! Helpen met het flesje, helpen met de luier verschonen, helpen bij het in bad doen. Ze is hier nu al druk mee aan het oefenen op haar poppen!

Deze zwangerschap verloopt iets minder soepel dan de zwangerschap van Femke. Vanaf 3 maand begon ik al bekken- en rugklachten te krijgen. Met fysio en wat aanpassingen op zich goed te doen, alleen ’s nachts is het slapen erg lastig. Nu 38 weken zwanger voel ik me ook wel redelijk gesloopt. Nog even de laatste loodjes en dan hopelijk een gezonde dochter erbij!!
Mijn bevalling zal sowieso plaatsvinden in het ziekenhuis omdat de bevalling van Femke niet zo soepeltjes is verlopen en uiteindelijk een keizersnede is geworden.

De baby groeit goed en is inmiddels al ingedaald. Ze beweegt goed en ligt mooi met het hoofdje naar beneden. Alleen mijn bloeddruk schommelt de laatste tijd. Dus ik moet vaak voor controle naar het ziekenhuis. Gelukkig was de laatste keer mijn bloeddruk netjes 120/80, dus hoef ik pas aanstaande donderdag weer terug te komen.